Nordiska Galleriet desktop logoNordiska Galleriet mobile logo

NE60 Stool Nordiska Galleriet Limited Edition var lansert 5 november 2021 kl. 10:00.

Krakken NE60 Stool Nordiska Galleriet Limited Edition er en limitert utgave av Alvar Aaltos klassiske krakk. Utgaven er et resultat av et samarbeid mellom Artek og Nordiska Galleriet, og kommer i begrenset opplag. Krakken kommer i lakkert bjørk med et screentrykt sete som en direkte kopi av Nordiska Galleriets velkjente sjakkrutete gulv i butikken i Stockholm, med 110 års patinering av naturlig slitasje. Akkurat som gulvet eldes, eldes også krakken med verdighet. Hver flekk eller ripe bidrar med karakter og blir over tid bare vakrere. NE60 er et designobjekt til å ha og bevare for evig.

Original krakken Stool 60 ble designet i 1933 og Alvar Aalto var en av pionerene når det kom til laminering og hvordan treverk skulle behandles. Hans innovative og eksperimentelle teknologi resulterte i at treverket kunne få en mer organisk form, noe som på den tiden var banebrytende. Dette la grunnlaget for de velkjente L-formede benene som bærer krakken og har blitt Aaltos kanskje mest kjente signatur.

Stool NE60 Nordiska Galleriet Limited Edition kommer i et begrenset opplag på 100 eksemplarer, som alle er nummererte. Krakken i original størrelse Stool 60 er også tilgjengelig i et begrenset opplag i samme antall.

Ingen rangeringer

NE60 Stool Nordiska Galleriet Limited Edition

3 495,00 kr

Inkludert 25% merverdiavgift

Varemerke:

Artek

Designer:

Alvar Aalto

Høyde:

38 cm

Diameter:

38 cm

Farge:

Rutete

Materiale:

Bjørk

Artikkelnummer:

10694693

Vær oppmerksom på at bildene er veiledende. Nyanser kan avvike fra virkeligheten.