Nordiska Galleriet desktop logoNordiska Galleriet mobile logo

Om Nordiska Galleriet

Velkommen til Nordiska Galleriet, Skandinavias fremste autoritet på designmøbler i over hundre år. Vi mener at et møbel er et kunstverk, et personlig uttrykk og en måte å markere seg i verden på. Ved å håndplukke møbler fra banebrytende designere tilbyr vi en tidløs kolleksjon av originale produkter. Sammen skaper vi en møteplass for moderne design som inspirerer og hjelper deg med å uttrykke din designidentitet fullt ut. Utforsk vår inspirerende kolleksjon på nettet eller i en av våre butikker, og oppdag møbler som er skapt for å bli brukt i generasjoner fremover.

Om Nordiska Galleriet

Antikke møbler av høy klasse

I 1912 bygger bonden Anders Andersson en stor og påkostet eiendom i Nybrogatan. Her begynner historien om Nordiska Galleriet, som skulle bli en selvfølgelig destinasjon for eksklusive møbler og moderne design.

Etter at bygningen ble oppført i 1912, åpnet Auktionshallen i lokalene i Nybrogatan 11. Den opprinnelige tanken var å arrangere kvalitetsauksjoner for kunst og antikke møbler, men ideen ble skrinlagt og butikken gikk over til å selge antikke møbler av høy kvalitet. Butikkens store areal ble etter hvert supplert med salg av biler, noe som skapte den noe merkelige kombinasjonen av salg av antikke møbler og moderne biler under samme tak.

Bilsalget ble imidlertid avviklet da Anders Anderssons nevø Carl-Otto Heigard overtok forretningen i 1929. Heigard supplerer i stedet møbelbutikken med et kunstgalleri, og i 1933 etablerer han navnet Nordiska Galleriet for å gjenspeile selskapets nye fokus. Samme år registreres selskapet AB Nordiska Galleriet, som er det aksjeselskapet som driver virksomheten den dag i dag.

Den danske æraen

Den danske æraen

På 1940-tallet tar Carl-Magnus Heigard (sønn av Carl-Ottos Heigard) over virksomheten og starter en fornyelse av konseptet. På 1950-tallet starter " den danske æraen" i Nordiska Galleriet, som innledes med en berømt utstilling med møbler av designere som Nanna og Jörgen Ditzel, Jörgen Höj og Finn Juhl. I 1954 tegner designeren Jörgen Höj den nye logoen til Nordiska Galleriet, som er den samme logoen som ble brukt frem til 2017.

Viva l'Italia

Viva l'Italia

Utstillingstradisjonen fortsetter med utstillingen "Inspiration -63" med Börge Mogensen, Hans J. Wegner, Jörgen Höj m.fl. Utstillingen "Viva l'Italia" i 1967 med blant andre Tobia Scarpa, der Cassina og B&B Italia for alvor ble introdusert i Sverige, ble en stor suksess. På slutten av 1970-tallet ble det vist en utstilling der ekteparet Eames lanserte sine møbler i Sverige. Samme år tegnet Tobia Scarpa også Nordiska Galleriets egenproduserte sofa, Family Sofa, som fortsatt er å finne på auksjoner.

Internasjonalt samarbeid

Internasjonalt samarbeid

I 1982 overleverer Carl-Magnus Heigard firmaet til tidligere butikksjef Anders Carnerud. Utstillingene fortsatte, og bedriften fikk besøk av blant andre Giulio Cappellini og Antonio Citterio, som senere gjorde seg bemerket i designverdenen. I løpet av siste del av 1990-tallet ble det gjennomført en omfattende renovering, blant annet av det opprinnelige rutete steingulvet, som med sitt karakteristiske mønster ble et gjenkjennelig trekk ved butikken.

Etter 22 år selger Anders Carnerud Nordiska Galleriet til Olle Heigard, en slektning av den opprinnelige grunnleggeren. Virksomheten drives videre i samme ånd som før, med fokus på sterke varemerker, kjente designere og moderne design.

I 2016 ble...

I 2016 kjøper Axel Söderberg selskapet og innleder en ny epoke med fornyelse og modernisering av Nordiska Galleriet. Med fokus på kvalitet, kunnskap og service blir mye av Nordiska Galleriets tidligere storhetstid relansert. Konseptet er videreutviklet, og i dag henger det igjen kunst fra kjente kunstnere på veggene. Nordiska Galleriet får igjen besøk av kjente designere, blant annet Patricia Urquiola, som presenterte sin nye møbelkolleksjon for Cassina våren 2017. Ambisjonsnivået er hevet, og målet er å skape en verdensledende destinasjonsbutikk for et designinteressert publikum.

Vi håper du vil bli med oss på den videre reisen. La oss skrive neste kapittel i boken om Nordiska Galleriet sammen.

We only sell originals splash

Vi selger kun originaler

Når du handler hos oss på Nordiska Galleriet, garanterer vi at du kjøper en original. Det betyr at produktet er produsert på en fabrikk som er lisensiert av varemerket og laget etter designerens skisser og visjoner. Ingeniører og håndverkere sørger for at alle ledd i produksjonen utføres korrekt, og det solide håndverket som ligger bak hvert enkelt møbel sikrer lang levetid.

Les mer

Top quality design new

Design av topp kvalitet

Vi stiller også krav til de merkene vi velger å representere og selge til kundene våre. Kjernen vår vil alltid være at vi er en destinasjon for premium design - et sted der du kan møte, oppleve og oppdage moderne og klassisk design av høyeste kvalitet. Derfor er vi opptatt av å tilby virkelig god og gjennomtenkt design. Et møbel eller interiørprodukt som er laget med omhu, varer over tid og kan med riktig håndtering få et forlenget liv og gå i arv til kommende generasjoner eller leve videre på bruktmarkedet.

Les mer