Nordiska Galleriet desktop logoNordiska Galleriet mobile logo
4 Hairyskin - Cassina - Charlotte Perriand - NO GA
4 Hairyskin - Cassina - Charlotte Perriand - NO GA
4 Hairyskin - Cassina - Charlotte Perriand - NO GA
4 Hairyskin - Cassina - Charlotte Perriand - NO GA

LC4 Hairyskin er en ikonisk sjeselong med justerbar ramme fra italienske Cassina, designet av designertrioen Le Corbusier, Pierre Jeanneret og Charlotte Perriand i 1928 og satt i produksjon av Cassina i 1965. Sjeselongen er en del av den populære kolleksjonen LC, som du finner i Cassinas katalog I Maestri. LC4 ble kjent takket være et innovativt design der flere forskjellige materialer og former ble kombinert til en harmonisk helhet. Chaiselongen har et behagelig sete trukket med lær, skinn eller stoff som suppleres med en sylinderformet trukket nakkepute, begge er polstret med polyester og er tilgjengelige i et utvalg av forskjellige farger. Setet hviler på en avrundet, buet stålramme med forkrommet overflate, som er plassert på et firbent understell som lar deg justere setevinkelen.

LC4 Hairyskin er sannsynligvis en av de aller første justerbare lenestolene i moderne tid. Inspirasjonen til designet var ideen om at funksjon og form skulle være et must når det gjelder avslapping. Designertrioen skapte derfor en presis balanse mellom sjeselongens geometriske og ergonomiske ramme.

Den klassiske serien LC står helt for seg selv i designsammenheng. Originalmøbelet var lenestolen som ble tegnet av designertrioen Le Corbusier, Pierre Jeanneret og Charlotte Perriand i 1928. Den ble stilt ut på Salon d?Automne i Paris i 1929. Den franske designertrioens samarbeid resulterte i møbler som var preget av høy kvalitet, gjennomtenkte former og fungerte like godt på markedet den gang som de gjør i dag. Takket være sin ikoniske status og enkle, stilige design er LC4 en favoritt hos oss på Nordiska Galleriet. LC4 sammen med LC-serien er legendarisk og feires fortsatt i dag, 90 år senere. Det er et tegn på god design.

5 basert på 1 anmeldelser

Mattias

|

2024-06-19

Elsker det. Et blikkfang. Utstråler eventyr. Å sitte i den og se inn i ovnens ild er et privilegium - ren terapi. Tankene forsvinner. Hver detalj er perfekt. Ikke billig, men et arvemøbel.

4 Hairyskin

71 850,00 kr

Inkludert 25% merverdiavgift

Varemerke:

Cassina

Designer:

Bredde:

56.4 cm

Høyde:

69 cm

Dybde:

163 cm

Sittehøyde:

27 cm

Base/ben:

Chrome-ramme, Black emaljert stålbase

Materiale:

Stål

Klesgruppe:

Lær

Navn på stoffet:

Hairyskin 13Z229

Artikkelnummer:

10078793

Vær oppmerksom på at bildene er veiledende. Nyanser kan avvike fra virkeligheten.