Nordiska Galleriet desktop logoNordiska Galleriet mobile logo

Grace lenestolen fra Källemo er designet av Mats Theselius. Sommeren 2023 gjennomgikk den da 100 år gamle Högalidkyrkan i Stockholm en omfattende renovering, og Mats Theselius ble spurt om han ville lage noe av takduken som måtte skiftes ut. Resultatet ble en lenestol der alle designelementer og materialvalg er inspirert av 1900-tallets svenske nyklassisisme, stilen som vanligvis kalles «Swedish Grace».

Grace har en ramme innpakket med nødlidende kobberplater fra Högalid-kirken i Stockholm, ben i bronse, trekk i nubuck fra svenske Tärnsjö, og bakerst en plakett i form av kirkens silhuett støpt i tinn. Knappene på baksiden av lenestolen har et broderi inspirert av korsene som finnes i spirene til Högalid kirke. «Navnet Grace er selvsagt knyttet til Swedish Grace, men er et assosiasjonsrikt navn. Direkte oversatt fra engelsk betyr nåde enten eleganse eller ynde» – Mats Theselius

Grace er produsert i et nummerert opplag på 223 eksemplarer. Lenestolen selges i våre butikker og eksklusivt på nett hos oss.

Ingen rangeringer

125 000,00 kr

Inkludert 25% merverdiavgift

Varemerke:

Källemo

Designer:

Bredde:

60 cm

Høyde:

80 cm

Dybde:

79 cm

Sittehøyde:

43 cm

Sittedybde:

49 cm

Materiale:

Kobber, Tinn, Skinn

Artikkelnummer:

10737545

Vær oppmerksom på at bildene er veiledende. Nyanser kan avvike fra virkeligheten.

Flere Lenestoler

Mer fra Källemo