Nordiska Galleriet desktop logoNordiska Galleriet mobile logo
Nockeby Table Ø120 - NO GA - NO GA
Nockeby Table Ø120 - NO GA - NO GA
Nockeby Table Ø120 - NO GA - NO GA
Nockeby Table Ø120 - NO GA - NO GA
Nockeby Table Ø120 - NO GA - NO GA
Nockeby Table Ø120 - NO GA - NO GA
Spisebordet Nockeby ble opprinnelig tegnet av arkitekt Sven Markelius (1889-1972) til hans eget hus i Stockholm i 1930. Huset var et av de første svenske funkishusene som ble bygget i det den gang uvanlige materialet armert betong, og det vakte oppsikt ikke bare i Sverige, men også internasjonalt. Spisebordet var sentralt plassert i huset, og det var midtpunktet for diskusjoner om alt fra fremveksten av det svenske folkehjemmet til den gryende modernistiske verdensarkitekturen. Blant gjestene var storheter som Alvar og Aino Aalto og Le Corbusier.

Bordet betydde mye for Markelius og fulgte ham gjennom hele livet; først da han flyttet til det radikale kollektivhuset han tegnet i John Ericssonsgatan i Stockholm i 1935, og ti år senere til villaen i Danderyd, der han bodde frem til sin død i 1972. NO GA-kolleksjonen omfatter også Markelius' ikoniske Orchestra Chair. Nockeby er tilgjengelig i tre ulike utførelser: Palisander, valnøtt og eik.

Ingen rangeringer

Nockeby Table Ø120

18 000,00 kr

Inkludert 25% merverdiavgift

Du kan bestille flere varer enn vi har på lager for øyeblikket. Vær oppmerksom på at bestillingen din vil bli sendt i sin helhet når alle varene er klare. Oppdatert leveringstid vises i kassen.

Varemerke:

NO GA

Designer:

Sven Markelius

Høyde:

72 cm

Diameter:

120 cm

Base/ben:

Pulverlakkert stål

Farge:

White

Materiale:

Pulverlakkert metall, topp i klarlakkert finér

Skjema:

Rund

Variant:

Oak White Oil White Steel Frame

Artikkelnummer:

1000520

Vær oppmerksom på at bildene er veiledende. Nyanser kan avvike fra virkeligheten.

Flere Spisebord

Mer fra NO GA