Nordiska Galleriet desktop logoNordiska Galleriet mobile logo

Den klassiske Stol 69 ble designet av Alvar Aalto i 1935 for den finske møbelprodusenten Artek. Selv i dag er dette et tidløst ikon og like moderne nå som da. Opprinnelig ble stolen designet for biblioteket i Viipuri, Finland, som skyldtes at designeren vant en konkurranse som ble designet for å innrede og lage en planløsning for biblioteket. Forutenom å planlegge hvordan bygningen skulle se ut, designet han også lamper og interiørdetaljer som fremdeles finnes i dag, i tillegg til 69-stolene.

Stolens ramme har en bred base i motsetning til mange av møbelarkitektenes andre stoler, og dette er for å skape en høyere grad av stabilitet og funksjon. Som i mange andre møbler av Alvar Aalto, kan du tydelig se signaturen hans i form av de litt bøyde bena i en L.

Stol 96 er laget av formpresset bjørk og er tilgjengelig i en mengde forskjellige farger når det gjelder sete og rygg. Velg mellom naturlig bjørk, hvit, svart, oransje, turkis, grønn og gul. Det er også et alternativ å få et polstret sete for ekstra komfort. For forespørsler om andre design, kontakt butikken så hjelper vi deg.

Ingen rangeringer

Stol 69

Fra 5 288,00 kr

Inkludert 25% merverdiavgift

Varemerke:

Artek

Designer:

Bredde:

44 cm

Høyde:

76 cm

Dybde:

47 cm

Sittehøyde:

45.5 cm

Artikkelnummer:

10012298r

Vær oppmerksom på at bildene er veiledende. Nyanser kan avvike fra virkeligheten.

Flere Spisestoler

Mer fra Artek