Vår 100 år lange historie | Nordiska Galleriet

Historie100 years and kicking

Nordiska Galleriet - Historie

I 1912 fikk den skånske bondesønnen Anders Andersson bygget en stor og påkostet eiendom i hjørnet Nybrogatan/Riddargatan i nasjonalromantisk stil. Det er her historien om Nordiska Galleriet starter, og som kommer til å bli en tydelig destinasjon for eksklusive møbler og moderne design i Stockholm.

AuksjonshallenModerne biler & antikke møbler

Nordiska Galleriet - Historie

Etter eiendommens oppførsel i 1912 åpnes Auksjonshallen i lokalene på Nybrogatan 11. Formålet var fra starte å arrangere kvalitetsauksjoner for kunst og antikke møbler, men idéen ble lagt til side og det går isteden over til å selge antikke møbler av høy kvalitet. Butikkens store areal kompletteres etter en tid med salg av biler, noe som skaper en rar kombinasjon med salg av både biler og antikke møbler under ett og samme tak.

Bilsalget avvikles etterhvert når Anders Andersson nevø Carl-Otto Heigard tar over firmaet i 1929. Heigard kompletterer isteden møbelbutikken med et kunstgalleri og etablerer i 1933 Nordiska Galleriet for å gjenspeile det nye fokuset til firmaet. Firmaet AB Nordiska Galleriet registreres samme år, hvilket er det samme som driver firmaet den dag i dag.

Carl-Magnus HeigardDen danske epoken & kjente møbelutstillinger

Nordiska Galleriet - Historie

På 1940-tallet tar Carl-Magnus Heigard over firmaet (Carl-Otti Heigards sønn) og starter en fornyelse av konseptet. På 1950-tallet starter «den danske epoken» på Nordiska Galleriet, som innledes med en omtalt utstilling av møbler med designere som Nanna og Jørgen Ditzel, Jørgen Høj och Finn Juhl. I 1954 tegner designeren Jørgen Høj Nordiska Galleriets nye logo, som er den samme logoen som har blitt brukt frem til 2017.

Viva l'ItaliaCassina og B&B Italia introduseres i Sverige

Nordiska Galleriet - Historie

Tradisjonene med utstillinger fortsetter med bland annet utstillingen ’Inspiration -63’ med Børge Mogensen, Hans J. Wegner, Jørgen Høj med fler. Utstillingen ’Viva l´Ítalia’ i år 1967 med blant annet Tobia Scarpa, der Cassina och B&B Italia på alvor introduseres i Sverige, blir en stor suksess. På slutten av 1970-tallet presenteres en utstilling der paret Eames lanserer sine møbler i Sverige. Samme år designer Tobia Scarpa også Nordiska Galleriets egenproduserte sofa Familiesofaen, som man fremdeles kan finne på auksjoner i dag.

Internasjonale samarbeidGiulio Cappellini og Antonio Citterio

Nordiska Galleriet - Historie

I 1982 overlater Carl-Magnus Heigard firmaer til daværende butikksjef Anders Carnerud. Man fortsetter med utstillinger og fikk besøk av blant annet Giulio Cappellini og Antonio Citterio, navn som senere ble store innenfor designverdenen. Under den siste delen av 1990-tallet gjennomføres en omfattende renovering av butikken der man blant annet finner frem det opprinnelige gulvet fra 1912. Det rutete steingulvet blir et kjennetegn for butikken med sitt karakteristiske mønster.

Nye eiereNåtidens historie tar form

Nordiska Galleriet - Nåtid

Etter 22 år som eier selger Anders Carnerud Nordiska Galleriet. Kjøperen er Olle Heigard som er nevøen til Carl-Magnus Heigard, og dermed slektning av firmaets opprinnelige grunnlegger Carl-Otto Heigard. Virksomheten drives i samme ånd som tidligere med fokus på sterke varemerker, kjente designere og med moderne design i sentrum. I 2011 åpnes et showroom for Fritz Hansen med egen inngang fra Riddergatan 7.

I 2016 kjøper Axel Söderberg firmaet, noe som blir startskuddet på ytterligere en epoke av fornyelse og modernisering av Nordiska Galleriet. Med kvalitet, kunnskap og service i fokus relanserer man mye fra Nordiska Galleriets glansdager. Konseptet har fått sin arv og odel tilbake og i dag henger igjen kunst fra velkjente kunstnere på veggene. Nordiska Galleriets får igjen besøk av kjente designere, bl.a. Patricia Urquiola som under våren 2017 presenterte sin nye møbelkolleksjon for Cassina. Ambisjonsnivået har steget og målsettingen er å skape en verdensledende destinasjonsbutikk for et designinteressert publikum.

Vi håper du vil være med oss under vår reise. Nå skriver vi sammen det neste kapittelet i boken om Nordiska Galleriet.

Åpningstider Service Team
Ta kontakt via telefon, e-post eller chat for å få svar på spørsmålene dine når det gjelder et produkt eller for å få hjelp med innredning.
Man-Fre 08:00 - 18:00
Lør 11:00 - 17:00
Åpningstider butikker
Stockholm
Nybrogatan 11
114 39 Stockholm
Finn her

08- 442 83 60

Man-Fre 10:00 - 19:00
Lørdag 10:00 - 17:00
Søndag 11:00 - 16:00
Göteborg
Flöjelbergsgatan 20A
431 37 Mölndal
Finn her

031- 775 69 00

Man-Fre 10:00 - 19:00
Lør-Søn 11:00 - 17:00
Logg inn

Logg inn på din side for å se bestillinger og kontoopplysninger.

eller
NY KUNDE?FÅ 10% RABATT PÅ DITT FØRSTE KJØP.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få 10% rabatt på ditt første kjøp*, inspirasjon og eksklusive tilbud . Når du er klar med å handle oppgir du koden i kassen.

TAKK FOR DIN PÅMELDING
E-POST ER ALLEREDE REGISTRERT
*Rabatten gjelder for deg som er ny kunde ved ditt første kjøp på nordiskagalleriet.no. Koden kan ikke kombineres med andre tilbud, rabatter eller salg. Koden gjelder ikke i våre butikker i Stockholm og Gøteborg, og dekker ikke produktgruppene kjøkken, garderober og Limited Editions.
Ønskeliste (0)

Welcome to Nordiska Galleriet

Discover furniture, lighting and details from the world's most iconic brands and leading designers.

If you can't see your country below, leave your email address and we'll let you know when we deliver to your country.

Deliver to
Norway
 • Sweden
 • Norway
 • Denmark
 • Finland
 • Germany
 • Austria
 • Belgium
 • Netherlands
 • Spain
 • France
Language
Norweigan
 • English
 • Swedish
 • Norweigan
 • Danish
 • Finnish
Currency: NOK
Enter Nordiska Galleriet
Thank you for leaving your e-mail address. We'll let you know as soon as we open up in your country.