Reklamasjon | Nordiska Galleriet

Anmodning om reklamasjon

Hvis produktet du har kjøpt ikke fungerer eller har blitt defekt under produksjon, kan du be om å gjøre en reklamasjon. Følg trinnene under for å be om reklamasjon. Så snart din anmodning er komplett, tar vi saken din videre til leverandøren som har produsert varen.

Melding sendt.

Takk for meldingen. En kundeservicemedarbeider vil svare deg innen kort tid.

Anvend kun tall
(Du finner ditt ordrenummer øverst i ordrebekreftelsen)
(Du finner det under navnet på varen i ordrebekreftelsen)
Velg fil
Vær oppmerksom på at anmodningen om reklamasjonen kan bli avslått hvis varen ikke oppfyller kravene for reklamasjon, eller hvis kravet ikke er gjort innen rimelig tid.
Les mer om våre vilkår

Hva skjer videre?

1. Når du har fylt ut skjemaet og sendt anmodningen om reklamasjon, får du et saksnummer tilsendt på e-post

2. Vår kundeservice håndterer saken, og hvis reklamasjonen godkjennes, kan du sende varen tilbake

3. Du får en e-post som inneholdeer følgeseddel og returseddel. Legg følgeseddelen i pakken sammen med varen. Teip returseddelen fast med strekkoden utenpå pakken

4. Deretter leverer du forsendelsen til ditt nærmeste PostNord-leveringssted. Hvis returen din gjøres ved henting, bestiller du dette på PostNords hjemmeside

5. Du får returbekreftelse på e-post og tilbakebetaling innen 14 dager

Spørsmål og svar om reklamasjoner

Kan jeg foreta en reklamasjon i butikk?

Hvis du har kjøpt varen i nettbutikken, kan du ikke reklamere i noen av våre butikker, men må fylle ut skjemaet ovenfor. For en vare kjøpt i butikk, vennligst kontakt kundeservice.

Kan jeg reklamere på alle varer?

Produkter av naturmateriale (f.eks. sten, tre, skinn og metall) har naturlige variasjoner i utseendet. Dette regnes ikke som en defekt og utgjør i seg selv ikke en gyldig grunn for reklamasjon.

Hvorfor ble ikke reklamasjonen godkjent?

Dersom reklamasjonen ikke godkjennes, vil kundeservice kontakte deg med en begrunnelse. Ofte handler det om at reklamasjonen ikke er gjort innen rimelig tid, eller at det ikke dreier seg om en defekt.

Hvor lang tid tar tilbakebetalingen?

Ved en reklamasjon tilbakebetaler vi samme beløp som du betalte for varen. Vær oppmerksom på at det kan ta opptil 14 dager fra dagen du sendte varen, til tilbakebetalingen er utført. Nordiska Galleriet forbeholder seg retten til å vente med tilbakebetalingen til vi har mottatt varen, eller til du har dokumentert at varen er sendt tilbake til oss. Tilbakebetalingen skjer via samme betalingsalternativ som ble benyttet ved kjøp, med mindre noe annet er avtalt. Dersom du har benyttet betalingsalternativet faktura eller delbetaling via Klarna, er det viktig at du betaler fakturaen for å unngå eventuelle purregebyr. Beløpet tilbakebetales når vi har mottatt og registrert reklamasjonen.

Åpningstider Service Team
Ta kontakt via telefon, e-post eller chat for å få svar på spørsmålene dine når det gjelder et produkt eller for å få hjelp med innredning.
Man-Fre 08:00 - 18:00
Lør 11:00 - 17:00
Åpningstider butikker
Stockholm
Nybrogatan 11
114 39 Stockholm
Finn her

08- 442 83 60

Man-Fre 10:00 - 19:00
Lørdag 10:00 - 17:00
Søndag 11:00 - 16:00
Göteborg
Flöjelbergsgatan 20A
431 37 Mölndal
Finn her

031- 775 69 00

Man-Fre 10:00 - 19:00
Lør-Søn 11:00 - 17:00
Logg inn

Logg inn på din side for å se bestillinger og kontoopplysninger.

eller
NY KUNDE?FÅ 10% RABATT PÅ DITT FØRSTE KJØP.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få 10% rabatt på ditt første kjøp*, inspirasjon og eksklusive tilbud . Når du er klar med å handle oppgir du koden i kassen.

TAKK FOR DIN PÅMELDING
E-POST ER ALLEREDE REGISTRERT
*Rabatten gjelder for deg som er ny kunde ved ditt første kjøp på nordiskagalleriet.no. Koden kan ikke kombineres med andre tilbud, rabatter eller salg. Koden gjelder ikke i våre butikker i Stockholm og Gøteborg, og dekker ikke produktgruppene kjøkken, garderober og Limited Editions.
Ønskeliste (0)