Nordiska Galleriet desktop logoNordiska Galleriet mobile logo
10001540

Dråpen ble designet av Arne Jacobsen i 1958 spesielt for SAS Royal Hotel i København og ble produsert av Fritz Hansen. Opprinnelig ble det bare laget 150 eksemplarer, og det er først de senere årene Dråpen har begynt å bli produsert i større mengder. Men takket være Jacobsens tidløse designspråk, føles designet like aktuelt i dag som da stolen ble lansert. Dråpen er tilgjengelig i flere versjoner, her uten møbeltrekk i et bredt utvalg av farger.

Stolens elegante skall er laget i ett stykke, av slitesterk ABS-plast med nylonforsterkning på innsiden. Som navnet antyder, er stolen dråpeformet med en spiss overdel og et avrundet sete. Stolens ben er nette og er laget av stålrør. På denne varianten av Dråpen kan bena fås forkrommet eller pulverlakkert i samme farge som skallet.

SAS Royal Hotel i København åpnet i 1960 og omtales vanligvis som verdens første designhotell, og Danmarks første skyskraper. Her har blant annet Arne Jacobsen dekorert med Dråpen, hvis myke avrundede form sto i kontrast til hotellets strammere arkitektur. Jacobsen sto for hele designkonseptet ned til minste detalj, fra husfasaden og møbler til bestikk i restauranten. SAS Royal Hotel er derfor blitt kjent som Jacobsens kunstverk. Flere designikoner ble introdusert og satte dansk design på verdenskartet. Det sies også at Dråpen var Jacobsens personlige favorittmøbel.

4.5 basert på 2 anmeldelser

Magnus T

|

2022-08-18

Kjøpte 2 stk til bruk i hallen. Ganske små og pene men de sitter godt. Litt plastikk (de er tross alt plastikk!), men stabil følelse. Brukes også til spisebordet når det trengs flere sitteplasser.

Ioannis A

|

2022-08-12

Utmerket design og kvalitet

3110 Dråpe

3 143,00 kr

 (rek. pris 3 698,00 kr)

Inkludert 25% merverdiavgift

Varemerke:

Fritz Hansen

Designer:

Bredde:

45.5 cm

Høyde:

88.5 cm

Dybde:

54.5 cm

Sittehøyde:

46 cm

Base/ben:

Black

Farge:

Black

Materiale:

Plast, Stål

Artikkelnummer:

10001540

Vær oppmerksom på at bildene er veiledende. Nyanser kan avvike fra virkeligheten.