Nordiska Galleriet desktop logoNordiska Galleriet mobile logo

Inspirasjon

A little older, a little more confused

15.10.2019

A little older, a little more confused

Et sted blant knuste hjerter, roser, spritflasker, sommerfugler og død finner vi den svenske kunstneren og tegneserieskaperen Harry Anderson. I et eksklusivt samarbeid lanserer vi nå verkene "Exhile on Långholmen" og "Go start anew".

Litografiene, som begge er laget i et nummerert opplag, stiller betrakteren ansikt til ansikt med både humor og mørke gjennom Andersons naive illustrasjoner og korte tekster. Stilen er personlig og avslører hans bakgrunn som tegneserieskaper.

Tekster som "a little older, a little more confused", "she preferred the company of cats" og "god speed Aretha" flyter sammen og avbrytes av piperøykende skjeletter, trompeterende gubber og slanger. Sammen forteller de særegne historier om ulykkelig kjærlighet, søken etter identitet og død. Miksen leder automatisk tankene til telefonskriblerier eller notater i en notisbok, og mange av tekstene er hentet fra poplåter og rockeballader.

Editorial Splash 1 - A little older, a little more confused

ble født i 1986 og vokste opp i Stockholm. Han studerte ved Gerlesborg Kunstskole i Stockholm og Det Kongelige Danske Kunstakademi i København, der han senere ble boende og arbeidet. I den første delen av sin kunstneriske karriere har Anderson hovedsakelig fokusert på å skape malerier, tegninger og tegneserier med motiver inspirert av hans eget liv. Han har tidligere stilt ut i både Stockholm og København, og separatutstillingen She's not your lover know (FORGETMENOT) på Nordiska Galleriet i 2018 inneholdt også keramiske skulpturer.

Tegneserieskaperen i Harry Anderson kommer til syne i verkene Exhile on Långholmen og Go start anew. Hans karakteristiske kunstneriske stil blandes med impulser fra andre tegneserieskapere som Nicklas Jönsson, Bill Eriksson og Ester Eriksson. Ved hjelp av mønstre, illustrasjoner og korte tekster forteller hvert verk sin egen historie og overlater til betrakteren å tolke innholdet. Det er ærlig, nakent og så nært at det til tider føles som å tyvlytte til noens dagbok.

Lignende artikler

Hero | Design icons – upptäck tidlösa soffor

Designikoner - oppdag tidløse sofaer

Et designikon er ikke bare et vakkert møbel - det representerer også et viktig kapittel i designhistorien. Sofaer i ulike varianter som er resultatet av banebrytende innovasjon og nøye gjennomtenkte estetiske valg. Ved å studere designikoner får vi et godt innblikk i designernes visjoner, men også en bredere forståelse av tidsperioden de ble skapt. I tillegg til å være historiske artefakter er de også inspirasjonskilder for moderne designere som viderefører den tidløse arven.

De mjuka formernas revolution

Myk revolusjon

Etter en tid med mye uro og usikkerhet, der hjemmet har fått en større betydning for de fleste av oss, har det oppstått en lengsel etter å ville fylle omgivelsene våre med møbler og objekter som kjennes ekstra behagelige, imøtekommende og omfavnende.

Helena Blomqvist och den påhittade verkligheten

Helena Blomqvist og den oppfunne virkeligheten

Der drømmer blir virkelighet eller omvendt. Helena Blomqvist (f. 1975) er en fotograf og kunstner som bruker sin særegne stil til å skape visuelle fortellinger som både er fantasifulle og kontemplative i forhold til virkeligheten.

Til artikkelen

19.10.2021

En designer och en designklassiker med försprång

En designer og en designklassiker med edge

En designklassiker som får ekstra mye oppmerksomhet akkurat nå, er Ettore Sottsass Jr's Ultrafragola - et speil, en lampe og et kunstverk i ett som kan oversettes til Ultrajordgubbe. Unge designere lar seg inspirere av den i sine kreasjoner, og med sin tidlige postmodernistiske form passer den perfekt inn i dagens Memphis-hus, både i all-in-miljøer og i mer stilrene interiører.