Nordiska Galleriet desktop logoNordiska Galleriet mobile logo

Intervjuer

20240610 Magazine Hero | En stol för livet

10.6.2024

Faye Toogood – en stol for livet

"Dette er en stol for velvære og egentid – det er et fristed," sier designeren Faye Toogood om The Peace Chair, hennes utendørsstol i furu for det finske merket Vaarnii.

Faye Toogood har gjort seg bemerket ved å ikke følge normen, og hennes formspråk tar ofte mye plass i rommet. Peace Outdoor Lounge Chair og fotskammel er intet unntak. Utendørsstolen er laget av varmebehandlet furu og designet med aktiviteter som lesing og avslapning i tankene. Det er en stol å lene seg tilbake i.

Editorial Splash 2 | En stol för livet

Vaarnii ba deg tenke på et design for utendørsbruk. Hva var din første tanke?

– Jeg hadde nettopp flyttet til et hus med en veldig stor hage, så stor at jeg ikke helt visste hva jeg skulle gjøre med den. Derfor hadde jeg tenkt en del på naturtomter og hager da de kontaktet meg. Det føltes passende.

Editorial Splash 3 | En stol för livet

Peace Outdoor Lounge Chair – Faye Toogood

Hvordan var det å jobbe med furu?

– Jeg elsker det faktum at furuen vil fortsette å eldes og utvikles. Vi har latt det være rom for at stolen vil forandre seg over tid, at den vil skifte farge til sølv og få sprekker. Jeg tror den vil være vakrere om ti år enn den er i dag. Å tenke på aldring som noe attraktivt er virkelig spesielt, det er noe vi vanligvis vender oss bort fra. Å understreke at naturmaterialer forandres over tid er også viktig. Denne stolen skal leve i vær og vind, den trenger ikke dekkes til. Den vil bli bedre og vakrere med tiden.

Editorial Splash 1 | En stol för livet

Utemøbler som integreres med sin omgivelse er kanskje det beste?

– Ja, det er noe helt spesielt med hvordan ting endrer seg i hagen og med tiden. De blir en del av livets kretsløp, og det gjør deg litt kontemplativ. I denne typen stol kan du sitte og tenke på nettopp det og føle deg som en del av naturens gang.

Editorial Splash 4 | En stol för livet

Lignende artikler

20240610 Magazine Hero | En stol för livet

Faye Toogood – en stol for livet

"Dette er en stol for velvære og egentid – det er et fristed," sier designeren Faye Toogood om The Peace Chair, hennes utendørsstol i furu for det finske merket Vaarnii.

Att sätta ihop det som hör samman

Sette sammen det som hører sammen

Hun er den visjonære kraften bak et av Italias mest fremtredende møbelmerker i premiumsegmentet, anerkjent for sin evne til både å fremme designtalenter og samarbeide med de fremste produktdesignere. Til Nordiska Galleriet forteller Patrizia Moroso om hva som gjør et godt design eksepsjonelt, og om det nye samarbeidet med det svenske designstudioet Front.

Hitta hem hero

Viktigheten av å skape møbler som berører

Interiør er en del av vår kultur. Det mener Petrus Palmér, grunnlegger av møbelmerket Hem. For Nordiska Galleriet forteller han om viktigheten av å tenke nytt - og skape møbler som virkelig berører.

Sängkläder som mode

Sengetøy som mote

Med kunst og mote i DNAet, skaper Magniberg bedwear – produkter med fashion edge for sengen. Den kreative duoen, som også er ektefeller, integrerer blomster, kunst, mote og interiør i det estetiske konseptet som utgjør Magniberg-universet. Ikke så rart, da de har bakgrunn fra high fashion og blomsterverden. Til Nordiska Galleriet forteller Bengt Thornefors og Nina Norgren om sitt univers, og hvordan interiør ble den nye moten.