Magazine
Magasin

Krydret med 70-tallet

1970-tallet bestod av trepanel, linnoleumstepper, stormønstrete tapeter og tunge møbler i mørke treslag. Men tiåret kunne også by på dekadente sittegrupper, gjerne nedsenket i gulvet, dristige dyremønster og luksuriøse, tykke tepper. Legg til en dæsj futurisme og space age, og du har en perfekt og balansert oppskrift for å lykkes med å skape The 70’s.

panton_chair_vitra

På 1970-tallet ble det dessuten skapt en mengde designklassikere som er elsket gjennom flere tiår og står like sterkt i dag.

Bohemsk og eksentrisk, diskogulv, like store doser med grumsete bruntoner som sterkere aksentfarger i oransje og grønt, er blant hovedtrekkene fra et tiår som føles høyaktuelt i dag.

På motefronten regjerte på den ene siden Halston med sine feminine plagg, på den andre siden var en vitne til Vivienne Westwoods mer punkete uttrykk. En lot seg inspirere av stilsikre forbilder som David Bowie, Cher, Joni Mitchell og Steve McQueen. Det var disco-glam med Diana Ross og Earth Wind & Fire.

arco flos

Gulvlampen Arco fra Flos designet av Achille och Pier Castiglioni i 1962.

Vi hentet inspirasjon til interiørene våre fra nye steder, som brått ble mer nærværende i livene våre. Filmer som A Clockwork Orange bidro med en futuristisk estetikk og fascinasjon for verdensrommet, og »Space Age» ble gjengitt i en rekke filmer og serier der det ble presentert møbler med en ny form for design. Verner Panton var en designer som var forløper for denne stilretningen, og hans Panton Chair i plast er blitt ikonisk.

Samtidig lot vi oss sjarmere av de glamorøse interiørene i Bond-filmer som The Man With The Golden Gun og Live And Let Die. Filmer som lot oss bli med inn i ekstragavante rom hvor vi kunne titte på ikke mindre enn storslagen design.

camaleonda_3seater

Camaleonda 3-seters sofa fra B&B Italia designet av Mario Bellini.

Som en motreaksjon på tidligere år mer strammere design, kom det møbler som visuelt sett hadde mykere linjer. De var også innbydende og behagelige på en måte en ikke hadde sett tidligere. Opplagte eksempler er Gianfranco Frattinis soffa Sessan, som han designet for italienska Tacchini och Camaleonda fra B&B Italia, designet av Mario Bellini.

Inspirasjonen kom fra flere hold, og for skandinavere ble reiser til Sør-Europa etter hvert mer vanlig. På disse reisene, til Spanias solfylte strender og gjestfrie miljøer, hentet en også inspirasjon til innredning hjemme. Det kunne være store bokhyller, speilrammer og tv-benker i mørkt tre, kombinert med luftigere stoler og detaljer i rotting. Det var innslag som minnet en om varme sommer -og feriedager, når mørke og kjølige novemberkvelder overtok hjemme.

tacchini_sesann_sofa

Sofaen Sesann er en nyproduksjon av ekte 70-talls design fra Tacchini.

Enten du vil krydre hjemmet ditt med dekadens, glamour, myk fløyel, formstøpt plast, rustikt tre eller en touch av fremtid, så kommer en dose av 70-tallets design garantert å kunne gi en herlig injeksjon av et tiår som kjennes vel så aktuelt i dag.

Samtidig som de ekte 70-talls møblene, det vil si de som faktisk ble produsert under tiåret, senere er satt i re-produksjonog fått plass igjen i våre hjem, så inspireres også dagens nyeste design av dette tiår. Et hyggelig gjensyn med en formsterk tid.

Logg inn

Logg inn på din side for å se bestillinger og kontoopplysninger.

Logg inn med Facebook
eller
Åpningstider Service Team
Ta kontakt via telefon, e-post eller chat for å få svar på spørsmålene dine når det gjelder et produkt eller for å få hjelp med innredning.
Mandag 08:00 - 18:00
Tirsdag 08:00 - 18:00
Onsdag 08:00 - 18:00
Torsdag 08:00 - 18:00
Fredag 08:00 - 18:00
Lørdag 10:00 - 18:00
Søndag 10:00 - 18:00
Åpningstider butikker
Stockholm
Nybrogatan 11
114 39 Stockholm
Man-Fre 10:00 - 18:00
Lørdag 10:00 - 17:00
Søndag 11:00 - 16:00
Göteborg
Flöjelbergsgatan 20A
431 37 Mölndal
Man-Fre 10:00 - 19:00
Lør-Søn 11:00 - 17:00